ieris_m (ieris_m) wrote,
ieris_m
ieris_m

Category:

Золотые минутки


Утро христианина

Проснувшись, сразу перекрестись со словами: слава Тебе, Господи. Затем, не давши мыслям блуждать туда-сюда и сразу погрузиться в дневные заботы, сперва прочесть утренние молитвы, главу Апостола и Евангелия. Дальше, если позволит время: Акафист Спасителю и канон Ангелу-хранителю. Неплохо и из Псалтири, хотя немного.

 

Молитва святителя Иоасафа Белгородского

Буди благословен день и час, воньже Господь мой Иисус Христос мене ради родися, распятие претерпе и смертию пострада. О, Господи Иисусе Христе, Сыне Божий! В час смерти моея приими дух раба Твоего, в странствии суща, молитвами Пречистыя Твоея Матери и всех святых Твоих, яко благословен еси во веки веков. Аминь.

 

Молитва о. Иоанна Кронштадского

Боже, Творче и Владыко мира! Призри милостиво на создание Твое, украшенное Твоим Божественным образом в сии утренние часы.

Да живит, да просветит Твое око, тьмами тем крат светлейшее лучей солнечных, мою душу темную и умерщвленную грехом.

Отыми от мене уныние и леность, даруй же мне веселие и бодрость душевную, да в радости сердца моего славлю Твою благость, святость, Твое беспредельное величие, бесконечные Твои совершенства на всякий час и на всяком месте.

Ты бо еси Творец мой и Владыка живота моего, Господи, и Тебе подобает слава от разумных созданий Твоих на всякий час, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

 

Молитва архимандрита Антония (Медведева),
наместника Троице-Сергиевой Лавры († 12.05.1877)

Господи, Помощниче мой и Избавителю мой! Защити Ты Сам бедного меня от меня, и разум мой просвети, и сердце направь во еже хотети и еже деяти в Твое благоволение.

Из жизнеописания, сост. П.Казанским.

 

Его же молитва по прочтении главы или сколько возможно
из Евангелия

Когда прочтешь главу Евангелия или сколько тебе возможно для освящения и оживления души твоей, то, положив Евангелие на голову, прочти следующую молитву, которую должно выучить наизусть:

Словесами Божественного Евангелия да исчезнет всякое действие сатанинское, составляемое в уме, сердце и во всех чувствованиях души и тела моего, и да вселится в него благодать Господа нашего Иисуса Христа прощающая, опаляющая и очищающая, просвещающая и освящающая всего меня человека, во имя Отца и Сына и Святаго Духа.

В это время перекрести себя Евангелием и приложи его к своему сердцу мысленно, в сие время самым сердцем прочитывая молитву:

Господи Иисусе Христе Сыне Божий, якоже хощеши и можеши, спаси меня грешную.

Так приучись, чтобы само сердце произносило молитву.

 

Молитва св. Архистратигу Божию Михаилу

Идеже осеняет благодать твоя, Архистратиже Божий Михаиле, оттуда диавола прогонится сила: не терпит бо света твоего видети спадый с небесе денница. Темже молим тя: огненные его стрелы, движимые на нас, угаси своим дуновением.

 

Молитва Господу

Господи Боже наш. Прости нам вся согрешения наша вольная и невольная. Во всем да будет Твоя святая воля над нами грешными. Нас же сподоби во всем неуклонно в мире душевном покоряться всеблагой и премудрой воле Твоей и исполнить ее. И имиже веси судьбами спаси нас, недостойный рабов Твоих, вся бо ведый, иже ко истинному благу нашему, Всмилостивый и Благословенный во веки. Аминь.

 

Молитва за Церковь, в скорби и обстоянии сущей

Господи Боже наш, Великий и Многомилостивый, во умилении сердец наших смиренно молимся Тебе: сохрани под покровом Твоея благости от всякаго злаго обстояния Святую Церковь Твою и нас, в скорби сущих верных чад ея. Огради нас на всех путях наших святыми Твоими Ангелы, да ничтоже успеют обидящие нас, и сын беззакония не приложит озлобити нас. Исполни нас долготою дней и крепостию сил, да совершим вся во славу Твою и во благо Святыя Церкви Твоея. Мы же, всеблагому Твоему промышлению о нас радующеся, на всяк день и час благословим и славим Всесвятое Имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

 

Молитва по соглашению за скорбящего

Господи Иисусе Христе, Ты рекл еси: Аще два от вас совещаета на земли о всяцей вещи, еяже аще просита, будет има от Отца Моего, Иже на небесех. Идеже бо еста два или трие собрани во Имя Мое, ту есмь посреде их (Мф. 18,19–20). И ныне смиренно просим Тя, Владыко Пресвятый, услыши рабов Твоих, верящих в непреложность слов Твоих, Твоего всемогущества и милосердия, согласившихся просить Тебя о страждущем рабе Твоем (имя рек). Сохрани его, Господи, от видимых и невидимых враг, от лихих и злых людей. Даруй ему здравие душевное и телесное и пошли ему все благопотребное. Но не как мы хотим, а как Ты, да будет во всем святая воля Твоя. Аминь.

 

Молитва при чтении Евангелия о здравии

Эту молитву передал епископу Афанасию [Сахарову] митрополит Кирилл Казанский [Смирнов].

Читается после каждой главы Евангелия.

Спаси, Господи, и помилуй, раба Твоего (имя рек) словесами Божественнаго Евангелия, чтомыми о спасении раба Твоего сего. Попали, Господи, терния всех согрешений его вольных и невольных, и да вселится в него благодать Твоя, просвещающая, опаляющая и очищающая всего человека, во имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

Tags: м.Екатерина
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments